Proiectul Waste Side Story a luat ființă din dorința de a explora și înțelege umanitatea în toate formele și mediile sale.
Pata Rât (aflat la 7 km de centrul municipiului Cluj-Napoca) este cel mai mare ghetou din Europa aflat lângă un depozit de deșeuri. Este o așezare urbană informală segregată spațial, cu deprivări multiple (mediu toxic, spațiu redus de locuire și lipsa utilităților de bază) unde locuiesc aproximativ 2500 de persoane, peste 70% romi, dintre care peste 1100 copii. În lipsa implementării longitudinale a unor politici publice de desegregare, Pata Rât se regenerează permanent.
Am început să merg ca voluntar în comunitățile de acolo printr-un program al unui ONG care încearca să aducă un pic de speranță în rândul oamenilor prin acțiuni umanitare, culturale și sociale. În cei doi ani de când vizitez constant Pata, am descoperit o lume vie, plină de contraste, o tulburătoare simfonie a speranței și a greutății. Această călătorie nu a fost doar despre surprinderea de imagini, ci despre împletirea poveștilor, viselor și realităților acestor oameni frumoși. Simt că interacțiunea cu ei m-a transformat profund, nu numai în felul în care privesc prin camera foto, ci și în felul în care privesc viața. Fiecare întâlnire a adus o nouă perspectivă, fiecare zâmbet, o lecție de rezistență. Vreau să cred că Waste Side Story nu este doar o serie de fotografii, ci o căutare personală către o o punte între suflete, o romantizare conștientă a unui loc și a unor vieți care sunt adesea ignorate. Acești oameni mi-au arătat că, în mijlocul greutăților, există o frumusețe pură, nealterată, care merită să fie descoperită și sărbătorită. Sunt recunoscător pentru această călătorie vizuală și spirituală care mi-a deschis ochii și mi-a umplut inima.