Cătălin Pomeanu


Sunt un amator.
Amator de călătorii, amator de fotografie. Poate că fac poze bune, poate că uneori doar le nimeresc, cert este că iau totul ca pe o joacă. Așa îmi mențin bucuria și plăcerea de a avea mereu un aparat foto în bagaj. Altfel cred că ar deveni plictisitor.
Nu mă întrebați ce aparat foto am. Multă lume o face. Cel mai bun aparat foto, este cel pe care-l ai cu tine, așadar eu nu mă feresc să fac poze chiar și cu telefonul. Și, de multe ori, le fac mai bine decât cu SLR-ul.
Cum le fac? Păi mă las dus de val, mă las pătruns de ceea ce se întamplă în jurul meu și “apăs butonul” de câte ori sufletul îmi rezonează cu ceea ce ochii observă. Simplu. Mă bucur dacă ele ajung să transmită ceva din trăirea mea și privitorilor.
Iubesc natura și, de aceea, fotografiile mele sunt, în marea lor majoritate, cu și despre Natură. Natura este la fel de frumoasă, indiferent de vreme, indiferent de cursul de schimb, indiferent de ce s-a mai votat (sau nu) în Parlament. Trebuie doar ochii și sufletul deschise pentru a vedea asta.
Apropos de vreme, pentru mine, vremea bună e atunci cand toata lumea se ascunde de ploaie, fulgere, tunete, ninsoare, viscol, ceață, vânt, furtună, noapte și altele asemenea. Evident, riscuri există și țin cont de ele.
Scriind despre mine, adică ceva extrem de rar și mi-e greu, observ că s-a intunecat, așa că fug afară, la joacă! Vă las cu niște poze, vă vor spune ele povestea mea mai bine decât mă pricep eu.


Cătălin Pomeanu